Regiment Genietroepen 268 jaren jong

Regiment Genietroepen 268 jaren jong

Frans Schiltman
21 mei 2016

Met het afschieten van de "De Wekker" werd onze verjaardag geopend. Uiteraard eerst de herdenking, waarbij de kransen werden gelegd en daarna, in het vervolg werden genisten die het verdienden in het zonnetje gezet. Een Bronzen Genist als groepswaardering voor de "searchcommunity" van 11- en 41 Pagnbat,

11 Gncie LMB AASLT, en uiteraard voor de instructeurs van de instructiegroep search van de MSS. Adjudant Coen van Bergen mocht de Bronzen Genist in ontvangst nemen voor het door hem ontwikkelde Operationeel Trainingsmodel (OTM). En als laatste ontving de adj Joep Beljaars de splinternieuwe (nog niet geheel complete) Legpenning Regiment Genietroepen. In de GENIST 2016 - 1 leest u er meer over.

In de ceremonie waren natuurlijk weer wat veranderingen wat door menigeen als verbetering werd gekwalificeerd. Mooi dus. De vaandelwacht is uitgerust met het robuuste Sappeurssabel en de vaandelwacht wordt voortaan voorafgegaan door traditioneel geklede en bewapende Sappeurs. VFKG speelt zittend en kon daardoor het schitterende lied "Band of Brothers" spelen tijdens de kranslegging en dat was ook schitterend. 's Middag barst het sportgeweld los en de competitie werd gewonnen door 105 Gncie Waterbouw, voor de tweede keer op rij!!! Gelijkertijd werd het veteranen- en partner programma opgestart en om 1500 uur werden de Herinneringsspelden uitgereikt. Na de prijsuitreiking kon ons regimentsfeest starten. De band speelde schitterende muziek en twee "eigen" dj's, van 101 CBRN Verdcie vulden de pauzes op. 

Speciaal te vermelden is dat onze EODD collega's de gehele dag hebben meegedaan, "herdenken, sporten en keihard feesten", helemaal goed. En bij 11 Gncie LMB AASLT was een Belgisch Geniedetachement opgenomen. Duitse collega's uit Ingolstad, van de Pionierschule waren ook weer aanwezig.
Logistieke Eenheid OTCGn, Paresto Vught, bedankt voor jullie inzet en prestatie. Mannen en vrouwen van het mooiste en oudste regiment, ook dit kunnen we. "De Genie, dat zijn we samen" Sodeju!!