Maakt het regiment genietroepen het verschil!?

Maakt het regiment genietroepen het verschil!?

Frank Wilsens
04 januari 2016

Zaterdag 9 april loopt Genist Marino Verhaar met een team van 15 vrienden van Ilona (32 jaar) bij het Henschotermeer in de gemeente Utrecht om aandacht te krijgen voor de chronische ziekte van Lyme en om zo veel mogelijk geld op te halen voor Ilona . Zij heeft een zeer ernstige chronische vorm van Lyme.

Wat is Lyme?

Lyme ontstaat door een tekenbeet en is zo opgelopen. De kans dat de teek besmet is met borrelia of andere infecties is steeds groter. Lyme is momenteel de snelst groeiende infectieziekte ter wereld en kan van een eenvoudige huidinfectie uitgroeien tot een moeilijk te behandelen chronische multisysteemziekte met ziekteverschijnselen aan o.a. het zenuwstelsel, de gewrichten en het hart. Het aantal chronische Lyme patiënten neemt helaas snel toe.

Leven met Lyme!

Sinds 3 jaar bregt Ilona haar dagen door op bed of de bank vanwege haar vele klachten o.a. moeite met lopen, praten, denken, hartklachten, hoofd-, gewrichts- en zenuwpijnen. Ze kan bijzonder weinig prikkels verdragen waardoor zelfs het ontvangen van familie en vrienden moeilijk is. Het erge van Lyme is dat het nog jaren kan duren om de juiste behandeling voor haar te vinden. Zelfs na tijdelijk herstel kan deze veranderende ziekte weer actief worden.

Waarom doneren?

De officiële Nederlandse behandelrichtlijnen schieten ernstig tekort. In de praktijk zijn er grote problemen met de diagnose en de behandeling. De verzekering vergoedt alleen een korte zes weekse antibioticakuur. Dit is voor chronische Lyme patiënten met jarenlange klachten niet voldoende. De behandeling en geneesmiddelen kosten Ilona al vele duizenden euro’s per jaar en dan hebben we het nog niet gehad over alle andere hulp die zij dagelijks nodig heeft.

Hoe kun je helpen?

Naast dat Lyme je chronisch ziekt maakt, kom je ook financieel in de problemen. Het geld dat Marino samen met het team ophaalt gaat daarom direct naar Ilona en wordt volledig gebruikt om haar gevecht tegen Lyme te overwinnen. Wil je met haar mee vechten en haar weer hoop geven? Maak dan samen met Marino het verschil en steun met een donatie. Doe mee, Samen staan we sterk! Doneer aan het TEAM

Meer weten over Lyme?

www.lymevereniging.nl
www.tekenbeetziekten.nl