Nieuwe militaire universitaire docent Genie op NLDA.

Nieuwe militaire universitaire docent Genie op NLDA.

administrator
06 maart 2017

Met de aanstelling van de majoor Rick Krosenbrink bij de vakgroep Militaire Systemen  en Technologie (MS&T) heeft de genie gelukkig weer een genist als aanspreekpunt voor geniecadetten. Door de concentratie van de militair technische studierichtingen in Den Helder was de situatie ontstaan dat er geen landmachters meer waren tewerkgesteld bij de vakgroep MS&T.

Met de aanstelling en bevordering van majoor Rick Krosenbrink is dit per 01-02-2017 hersteld met als doel dit ook in de toekomst vorm te geven. 
Op zich een bijzondere aanstelling zeker als men zich realiseert dat Rick Krosenbrink eigenlijk uitsluitend was geplaatst op de NLDA voor zijn eigen promotie-onderzoek.

Militaire Systemen en Technologie

De opleiding Militaire Systemen en Technologie (MS&T) is een technische studie, vergelijkbaar met een studie aan een technische universiteit. MS&T onderscheidt zich door de focus op Defensie en de systemen die daar worden gebruikt.

De MS&T studie kent 3 hoofdstromen. Alle starten met het leggen van een wetenschappelijke basis met vakken als wiskunde, natuurkunde, IT, signaalverwerking en regeltechniek. Daarna volgen de toekomstige officieren 1 van de 3 opleidingsvarianten:

  • Een 'harde' technische variant bedoeld voor toekomstige officieren in de technische korpsen of dienstvakken. Binnen deze opleidingsvariant zijn er vakken op het gebied van werktuigbouwkunde en wapen-, sensor-, maritieme- en luchtvaarttechniek;
  • Een technisch bedrijfskundige variant, waarin technisch operationeel gerelateerde vakken gecombineerd worden met economische en logistieke. Speciale aandacht is er voor inzet en onderhoud van militaire systemen en navigatie-, communicatie- en informatiesystemen;
  • Een civiel-technische variant, waarin aandacht is voor vakken als grondmechanica, constructieleer, bouwkunde, pyrotechniek en ontwerpprojecten.

In het laatste deel van de opleiding specialiseren de toekomstige officieren zich op een bepaald gebied: militaire schepen, vliegtuigen, voertuigen, navigatie, operationele analyse, onderhoud, civiele techniek of informatiesystemen.

De opleiding biedt toegang tot verschillende technische masters van civiele en militaire universiteiten in binnen- en buitenland.