Genie ondersteund documentairemaker bij zoektocht naar verborgen buit

Genie ondersteund documentairemaker bij zoektocht naar verborgen buit

Bart Jacobs
26 april 2017

In de laatste dagen van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog voltrok zich in het rustieke dorpje Baarn een groot drama waarbij alle elementen van de oorlog zich in gecondenseerde vorm aandienden: wreedheid, moedwil en misverstand, heldhaftigheid, en dit alles tegen de achtergrond van een verborgen schat van geroofd goud en diamanten.

Theatermaker Leon Giesen (Mondo Leone) ploos in opdracht van het Nationaal Militair Museum de wrange geschiedenis tot in detail uit. Het Baarnse bos werd met hulp van een peloton van de genie minutieus omgespit, archieven in Nederland en Duitsland werden onderzocht.
Een unieke solo theatervoorstelling is het resultaat. Ondersteund door muziek en film, brengt Leon Giesen het verhaal van de Joodse hoofdpersoon tot leven. Ontroerend en soms pijnlijk absurdistisch.

De voorstelling 'Het lot van Loterijman’ is op gezette tijden in april te zien in het auditorium van het Nationaal Militair Museum en gratis te bezoeken met uw entreebewijs. Vooraf aanmelden via de website van het Nationaal Militair Museum is noodzakelijk.
De voorstelling is geschikt voor volwassenen, en kinderen vanaf 12 jaar.

Zie ook artikel in TROUW, 17 april:
https://www.trouw.nl/cultuur/schatgraver-stuit-op-verhaal-vergeten-moord~acf44ce1/

Aanmelden:
https://www.nmm.nl/over-het-nmm/nieuws/voorstelling-het-lot-van-loterijman/