Nieuws

Genisten weer terug na wederopbouw Sint Maarten

18 november 2017

De Nederlandse militairen die afgelopen zeven weken meehielpen aan de wederopbouw op Sint Maarten keerden afgelopen week terug naar Nederland.

Projectleider, Eerste luitenant der Genie Wilbert Russcher, zorgde samen met zo'n zevenhonderd collega's ervoor dat het dagelijkse leven weer zo snel mogelijk hersteld werd.  Veel dankbaarheid viel hen ten deel.  "Daar doe je het als militair voor."  vertelt een trotse Russcher.

Bij aankomst op het eiland troffen zij een totale chaos aan. Er stond niet veel meer overeind en de natuur op het eiland was zwaar beschadigd.

In totaal pakte hij en zijn team vijfenvijftig projecten op. Zestien scholen werden opgebouwd waardoor duizenden kinderen weer onderwijs konden volgen.

Green Angels

De eilandbewoners noemde hen de "Green Angels" een uiting van dankbaarheid voor de geboden hulp. Na 7 weken was het tijd voor de terugkeer naar Nederland. Volgens Russcher moeten de bewoners op Sint Maarten nu op eigen benen staan. "Anders pakken we het werk van ze af, dat willen we niet."

Klik hier voor het interview met luitenant Wilbert Russcher (Bron RTV Oost)