Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor lkol R.H.M. Boeije

05 september 2018

Donderdag 30 augustus ontving lkol Ruud Boeije een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Pennings van de gemeente Vught. De uitreiking vond plaats tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het functioneel leeftijdsontslag van Ruud.

Lkol Ruud Boeije is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met Zwaarden vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten voor het ministerie van Defensie als vastgoedspecialist.

De decorandus geldt, zowel binnen als buiten het ministerie van Defensie, als autoriteit op het gebied van vastgoed. Daarnaast is hij een echte ambassadeur van Defensie, zowel in de ons omringende maatschappij als in de politiek in brede zin.

Ruud heeft zich niet alleen onderscheiden op het gebied van vastgoed. Al vele jaren heeft hij een groot aandeel in de groei en bloei van het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie. Vanaf 2009 is hij als oprichter, vrijwilliger en bestuurslid betrokken bij het Fanfarekorps. Naast het opbouwen van het professionele secretariaat coördineert hij ook de acquisitie van hun optredens in binnen- en buitenland.

Sinds 2007 is hij bovendien de organisator Herdenkingen van de werkgroep soldatenmonument de Binckhorst in Den Haag.

Ruud, namens het Regiment hartelijk gefeliciteerd!