Nieuws

Jubileumboek over 75ste keer pontonbrug tijdens de Vierdaagse in Cuijk

E. (Evert) van den Broek
18 juli 2018

De Maas oversteken via de pontonbrug bij Cuijk is voor veel wandelaars één van de hoogtepunten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar ligt de brug er voor de 75ste keer. Een feit dat het Comité VierdaagseFeest Cuijk, de gemeente Cuijk, de gemeente Mook en Middelaar, de Stichting DE 4DAAGSE, de 105 Geniecompagnie Waterbouw van de Koninklijke Landmacht en het Cuijkse Bureau Inpladi niet onopgemerkt aan zich voorbij wilden laten gaan. Speciaal voor dit jubileum is dan ook een fotoboek ontwikkeld vol met achtergrondverhalen.

De initiatiefnemers zijn samen in de historie van de brugslag gedoken. Vanuit allerlei kanten – zoals de Fotoarchiefdienst Cuijk – zijn foto’s verzameld. En achter elke foto zit een verhaal. Al die bijzondere herinneringen zijn opgetekend door schrijver Jos Janssen en vormgegeven in een prachtig naslagwerk door Bureau Inpladi. De verhalen bij de foto’s worden vergezeld met achtergrondinterviews. 
Beperkte oplage
Het fotoboek in het kader van de 75ste brugslag is in beperkte oplage verkrijgbaar. Cuijkse deelnemers aan de Vierdaagse 2018 krijgen het boek gratis aangeboden. Andere geïnteresseerden kunnen vooraf intekenen door een mailtje te sturen naar info@vierdaagsefeestcuijk.nl. Vanaf 12 juli is het voor € 12,50 euro te koop bij de Primera, de Read Shop en Via Canella in Cuijk. Tijdens de Vierdaagse-week zijn ze ook op de Maaskade verkrijgbaar.