Nieuws

“Het waren vier fantastische jaren”

Redactie Genist
07 november 2018

Bronbeek, 19 oktober 2018.

Uiteindelijk was het dan zover. Luitenant-kolonel Eric Sinninghe gaat met FLO. Op 31 augustus 1981 is het militaire leven van Eric begonnen en op 01 november 2018 eindigde zijn indrukwekkende carrière. Op een korte periode na 37 jaar in dienst gezeten. Heel even heeft hij “buiten” gekeken in het bedrijfsleven, maar al snel was hij weer terug. Na de “eerste” functie bij Directie DP&O weer terug bij de genie als Hoofd Bureau Military Engineering. Op deze functie kon hij al zijn in het verleden opgedane ervaring als genieofficier gebruiken om de belangen van alle genie-eenheden te bewaken.

Kolonel Burg Valk nam als Commandant van het OTCGenie formeel afscheid van Eric. Maar nu ook als regimentscommandant. Voor al zijn werk, bijna altijd in de operationele sfeer, vooroplopend in vele ontwikkelingen en voor het zijn van een genist in “hart en nieren” ontving hij uit handen van de regimentscommandant de “Sappeursbijl” met bijbehorende oorkonde en draagspeld.

Eric wilde graag zijn FLO in klein gezelschap inluiden op een voor hem bijzondere locatie, KUMPULAN op Bronbeek te Arnhem. Na ontvangst werd eenieder uitgenodigd om plaats te nemen in de grote zaal waar Eric een indrukwekkende presentatie hield over de Birma-Siam “dodenspoorlijn” daar waar zijn vader in het verre verleden als jong militair door de japanners gedwongen werd om aan de spoorlijn te werken.

Over een aantal weken vertrekt Eric naar Zuid-Oost Azië om daar vrijwilligerswerk te doen voor een museum over de dodenspoorlijn. Daarna vertrekt hij richting de Noordkaap om zijn dochter te begeleiden die deze tocht op de fiets gaat maken. Dit gaan ze uiteraard doen in de sportkleding van en uitgereikt door de voorzitter van de Vereniging Veteranen Regiment Genietroepen, majoor Jan Boot.

Voorlopig is Eric onder de pannen.

De dag eindigde met een prachtige Indische Rijsttafel die werd geopend met de tradities van onze RA Pim van Gurp.

Defensie en de landmacht hebben afscheid van je genomen, maar je weet,  het regiment neemt geen afscheid “eens een genist altijd een genist”.

Eric, het ga je goed en tot ooit, Sodeju!