Nieuws

Ondertekening convenant Genie en Hogeschool Utrecht

Redactie Genist
21 november 2018

Op dinsdag 20 november j.l. was de ondertekening van het convenant Genie en Hogeschool Utrecht. Samen werken zij aan een intensieve kennisoverdracht springstoffen.


De heer Bas van der Veen namens de HU en kolonel Burg Valk namens Defensie ondertekenen het Convenant (foto Anneke Janissen)

Het kenniscentrum Genie (namens Defensie) en het Instituut voor Gebouwde Omgeving Hogeschool Utrecht (IGO-HU) tekenden een convenant waarin beide partijen afspreken om op langdurige en structurele basis meer kennis, opleidingen en praktijk van springmiddelen naar elkaar toe te brengen. Incidenteel werkten beide partijen al samen op het vlak van demolitie.

Die samenwerking wordt nu structureel. Het onderzoek gedeelte en de demolitie opleiding vinden voortaan plaats op de Hogeschool Utrecht. De praktijkuitvoering van springstoffen en constructies van gebouwen worden onder toezicht in een veilige omgeving van de Genie in Reek beoefend. Na de ondertekening werd de Hogeschool in de tradities van de Genie ingewijd.