Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Elly van Loon-IJkelenstam

RA
01 mei 2019


Op vrijdag 26 april 2019 is Elly benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jobke Vonk-Vedder spelde haar in Oudenbosch , onder toezicht van familie en vrienden, de bijbehorende versierselen op.

Als vrijwilligster is Elly van Loon-Ijkelenstam betrokken bij drie Halderbergse organisaties. In 1997 sloot ze zich aan bij de Katholieke Oudenbossche Vrouwenvereniging, waarvan ze nu voorzitter is. Daar kwam ook de rol van creatief activiteitenbegeleidster bij de drie Halderbergse steunpunten van stichting Groenhuijsen bij. Sinds een aantal jaren is Van Loon bij het Alzheimercafé betrokken.

Elly is - als “moeder de wasvrouw”  - ook sterk betrokken bij de VOPET en het Regiment. Als schippersdochter en -vrouw weet ze als geen ander de RV-29 te besturen. Mede daardoor is zij ook vaak aanwezig om

nieuwe schippers de fijne kneepjes van het vak te leren. Daarnaast gaat ze bij vele Regiments- en museumactiviteiten mee als vrijwillig bemanningslid waarbij ze, naast ‘trainer’ voor de schippers, ook als gastvrouw optreedt. Hierdoor staat de RV-29 hoog aangeschreven. Ook heeft zij het afgelopen jaar vijf marketentsterpakken gemaakt, waardoor het Regiment een grote uitgave bespaard is gebleven en is de goede uitstraling van het Regiment en haar Marketentsters weer voor vele jaren is gegarandeerd.