Nieuws

Herdenking Christian van der Linden

Regimentsadjudant
19 juni 2019

Op de laatste zaterdag van juni vindt in Den Haag de Nederlandse Veteranendag (NLVD) plaats. Dit is een  nationaal evenement waar heel Nederland haar meer dan 111.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Op de vrijdag voorafgaande aan deze dag organiseert de Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders de NLVD-ritten. De deelnemers zijn allen Veteraan. Er wordt gestart vanuit zes verschillende plaatsen, verspreid over Nederland. Op de verschillende routes worden locaties aangedaan waar er tijd is voor gedenken en herdenken. Aan het einde van de dag eindigen alle routes op de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Op zaterdag wordt met alle motorrijders verplaatst naar het Malieveld te Den Haag om deel te nemen aan de NLVD.

Van de ouders van Christian van der Linden ontvingen we het volgende bericht;
Op 28 juni wordt er een herdenking gehouden bij het graf van onze zoon Christian van der Linden. Hij overleed in Bosnië op 11 februari 1997. Deze herdenking wordt georganiseerd door de Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders, afdeling midden Nederland. Oud collega’s en belangstellenden zijn van harte welkom. De herdenking vind plaats op begraafplaats Rusthof, Dodeweg 31, 3832 RE te Leusden. De herdenking  vangt aan om 13.00.

Namens de ouders Willem en Ineke van der Linden.