Nieuws

REUNIE 41 PANTSERGENIECOMPAGNIE DUITSLAND

Peter de Jong
30 januari 2020

41 Pantsergeniecompagnie is voor vele die bij deze eenheid hebben gediend, een groot begrip. Velen zijn (nog steeds) trots dat ze bij deze Genie eenheid in Duitsland hebben mogen dienen. De kameraadschap, de eeuwige vriendschap, het familiegevoel en de tradities maakte het leven bij deze eenheid zo bijzonder en uniek. Het deed daarom ook heel veel pijn toen besloten was dat de eenheid in Duitsland opgeheven werd. 

41 Pagncie werd vanaf 1963 gestationeerd in Hohne en ging in 1985 naar de legerplaats Seedorf en werd een zelfstandige compagnie van de 41e Lichte Brigade. 41 Pagncie kreeg daarbij de naam 41e Brigadepagncie. In 1994 werd 41 Geniebataljon, welke ook in Seedorf zat, omgevormd naar 41 Pantsergeniebataljon. Na de sluiting van de legerplaats Seedorf in 2006, is 41 Pagnbat vanuit Seedorf naar Oirschot verhuisd.

De 41 BrigPagncie is ook met al zijn personeel, materieel, tradities en kennis verhuisd naar de legerplaats Oirschot waar het opgevangen werd als 412 Pagncie bij 41 Pagnbat. De tradities en de familieband van 41 Pagncie van Hohne en 41 BrigadePagncie van Seedorf, is door 412 Pagncie overgenomen en tot op de dag van vandaag behouden.

Duizenden militairen hebben van 1963 tot 2006 gediend bij 41 (Brig)Pagncie in Duitsland en voor al deze militairen is er nu in 2020, 14 jaar na opheffen van de eenheid een reünie georganiseerd in Vught. De reünie is tijdens de verjaardag van het Regiment Genietroepen op 7 mei 2020. Hierbij is al het personeel welke bij 41 Pagncie Duitsland heeft gediend, van harte welkom.

Laten we samen terugkijken naar de mooie jaren in Duitsland en maak kennis met onze nieuwe “familie”, 412 Pantsergeniecompagnie uit Oirschot. 

Zodra de organisatie van de wapendag de inschrijving opent, kan je ook opgeven voor deze reünie op de website. Dus nog even geduld voor inschrijving.

Heb je daarna toch nog vragen over deze reünie kan je mij mailen op 41pagncieduitsland@gmail.com