Nieuws

Bronzen Genist voor Kpl1 Frank

11 juni 2021

Op donderdagmiddag 10 juni 2021 is, tijdens de commandooverdracht van 101 geniebataljon, de Bronzen Genist uitgereikt aan Kpl1 Frank.

Hij heeft de waardering mogen ontvangen vanwege zijn enthousiasme, kennis, behulpzaamheid, inventiviteit, creativiteit en tomeloze werkethos welke hij ten dienste stelt aan het Regiment Genietroepen.

Als allround machinist maakt hij medemachinisten beter in het vakgebied grond, weg- en waterbouw. Hij dient als vraagbaak voor collega’s van binnen maar ook van buiten de compagnie. De pioniers- en pontonniersschool, TNO en civiele bouwbedrijven werken graag samen met deze vakman.

Frank gaat echter verder. Hij denkt vanuit zijn ervaring voortdurend na over hoe we binnen de genie effectiever, efficiënter en veiliger kunnen werken. Zo heeft hij in zijn privétijd diverse tools ontwikkeld die het werk van zowel de constructie- als de pantsergenist makkelijker maken. Een goed voorbeeld  is de “Help Me In” (HEMI). Dit is een Hesco-trap die aan een hoek van een Hesco wordt gehangen waardoor het in/uit- maar ook overstappen van Hesco naar Hesco wordt vergemakkelijkt. Het ontwerp is bij een bedrijf aangeboden en inmiddels in productie genomen.

Ook op een geheel ander gebied baant Frank de weg. Hij heeft een eigen vlogkanaal op YouTube, genaamd “De Constructiegenist”. Hij trekt hiermee abonnees uit binnen- en buitenland. Door het vloggen over het wel en wee van de (constructie)genist wekt hij bij een deel van zijn volgers de interesse op voor het werken bij de genie. 

Kortom, Frank valt op als militair en vakman. Door zijn aanstekelijk enthousiasme en het steeds opnieuw nemen van het initiatief is hij absoluut een voorbeeld voor zijn collega’s en een ambassadeur voor het Regiment.