Nieuws

Inschrijving deelname Nederlandse veteranendag geopend

28 februari 2022

Op zaterdag 25 juni 2022 vind in Den Haag de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag plaats. Deze dag is een eerbetoon aan actief dienende- en post-actieve Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor veteranen centraal staa.

In de omgeving van het Malieveld worden tal van activiteiten georganiseerd maar deelnemen is geen verplichting. Gewoon er zijn is ook prima!

Een onderdeel van het programma is het defilé. Hierbij marcheren onder andere veteranen en eenheden van de verschillende Regimenten en Korpsen van de Landmacht een route door de binnenstad van Den Haag. Ook het Regiment Genietroepen loopt met een eigen detachement mee. Het defilé wordt afgenomen door Z.M. de Koning, uitgezonden op televisie en langs de route bekeken door duizenden toeschouwers.

Door de Vereniging Veteranen Regiment Genietroepen (VVRG) wordt de deelname aan het defilé gecoördineerd. Jaarlijks proberen wij een zo groot mogelijk detachement te formeren. Na het defilé komen wij samen op het Malieveld voor Het Mineurslied en een Brandewijn. Het tenue is Veteranenpak of spijkerbroek, polo van de VVRG en een baret. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een polo dan krijg je deze bij deelname aan het defilé. Opgeven voor deelname kan tot 1 mei bij het Nederlands Veteraneninstituut (NLVI). Wel eerst even een VI account aanmaken. In juni ontvang je een email van de VVRG met de bijzonderheden.

Door gebruik te maken van de toch al aanwezige faciliteiten biedt deze dag je ook de mogelijkheid om eenvoudig een reünie te organiseren. Vervoer, locatie, muziek, eten en drinken zijn immers al geregeld. Het enige dat je hoeft te doen is met (oud) collega’s af te spreken om te gaan. Mogelijk dat de Vereniging Veteranen Regiment Genietroepen (VVRG) jullie reünie kan ondersteunen. Neem hiervoor contact op met het secretariaat van de VVRG.

Opgave bij het Nederlands Veteraneninstituut geeft onder bepaalde voorwaarden recht op gratis treinkaartje en een maaltijdkaart. Ook kun je voor jezelf en je partner tribunekaarten reserveren voor plaatsen op de route van het defilé. Opgeven dient te gebeuren voor 1 mei 2022. Ook hier dien je een VI account voor te hebben.