Uitreiking Vaandelopschrift op Veteranendag

Uitreiking Vaandelopschrift op Veteranendag

09 maart 2022

Aan de opschriften in het Vaandel van het Regiment Genietroepen wordt toegevoegd het opschrift Zuid-Afghanistan 2006-2010 in verband met de geniesteun te velde, waaronder het opsporen van geïmproviseerde explosieven waarmee het Regiment de weg baande.

Aan maar liefst achttien eenheden van de krijgsmacht wordt een vaandelopschrift uitgereikt voor hun inzet in Afghanistan. De uitreiking gaat zaterdag 25 juni 2022 plaatsvinden op de Nederlandse Veteranendag te Den Haag.

De uitreiking is een belangrijke gebeurtenis voor het Regiment Genietroepen. Het liefst hadden wij zoveel mogelijk Veteranen aanwezig gehad bij de uitreiking. Helaas hebben wij daar geen invloed op.

Waar we wel invloed op hebben is het detachement van het Regiment dat meeloopt in het defilé. Kom alleen of spreek af met de mensen waarmee je op missie bent geweest. Laat zien dat wij, Veteranen van het Regiment Genietroepen, trots zijn op wat wij gedaan hebben.

Deze oproep geldt niet alleen voor de Veteranen die in de periode 2006-2010 gediend hebben in Zuid-Afghanistan. Ook alle andere veteranen zijn natuurlijk meer dan welkom. Samen hebben we gebouwd aan de goede naam van ons Regiment. Als Regiment kunnen en moeten we trots zijn op wat we samen bereikt hebben. Wij banen de Weg.

Inschrijven kan tot 1 mei 2022. Voor meer informatie.