Nieuws

Overlijden majoor Hunt op 102 jarige leeftijd

Cris Smeets
10 juli 2022

Gisterenavond bereikte mij het bericht dat Major Ted Hunt MVO op 102 jarige leeftijd is overleden.

Je overleeft de ruige rivier de Thames als waterman, je overleeft de slag bij Narvik, je overleeft de stranden van D-day, je overleeft de operatie Veritable en je gaat uiteindelijk ten onder aan een simpele val. Hoe vreemd kan het lopen.

Desondanks maakt het mij trots dat we twee maanden geleden zijn laatste wens en droom hebben kunnen realiseren. Ik zal hem herinneren als een charmante, humoristische, scherp in zijn analyse en bescheiden man. Ik zal zijn laatste speech in het veerhuis in Oeffelt nooit vergeten.

Zijn laatste droom was een simpel monument in de vorm van een bankje misschien aan de oever van de Maas om zijn grote vriend van weleer Constant Lambrechtsen te eren. Met een enorme bijdrage van het Regiment hebben we er een prachtige dag van kunnen maken.

Major Ted Hunt had onze regimentsverjaardag van volgende jaar al in zijn agenda gezet. Hij zal het niet meemaken, maar ik zal volgende jaar zeker aan hem denken en een toost op hem uitbrengen, sodeju!

Have no fear, the sappers are here! Major Ted Hunt MVO, 23 maart 1920 - 9 juli 2022.

https://lnkd.in/euTNY-mT

10 juli 2022
majoor C.H.M.L. (Cris) Smeets