Nieuws

Genisten gaan de strijd aan tegen Alzheimer

Tara Elisabeth
25 januari 2023

Fijn he, dat u dit kan lezen, dat u begrijpt wat er staat… dat als u morgen wakker wordt, u terug kan denken aan deze oproep. De ziekte van Alzheimer maakt het voor ruim 200.000 mensen in Nederland moeilijk om dit gevoel te ervaren. Maar wat is Alzheimer? Alzheimer is een hersenziekte waarbij informatie onthouden steeds moeilijker wordt en dagelijkse handelingen problemen met zich meebrengen. Het is de meest voorkomende vorm van dementie.

Medewerkers van het Opleidings- en Trainingscentrum Genie (OTCGenie) hebben, om de ziekte onder de aandacht te brengen, het initiatief genomen om voor de stichting Alzheimer Nederland de Marathon in Rotterdam te lopen. Genisten die voor elkaar zorgen, dat is waar hun team ‘ Soldiers Fight Alzheimer’ voor staan. Zij representeren op 16 april 2023 jong en oud, man en vrouw, onervaren lopers en experts. Naast Alzheimer in de belangstelling te plaatsen, promoten de marathonrenners ook 275 jaar genie. In hun gloednieuwe, paars-groene camouflage tenues vertegenwoordigen ze met trots het jubeljaar van de genie. De cheque-uitreiking van het behaalde Marathonbedrag zal tevens op de Wapendag uitgereikt worden. Een mooi moment!

U kunt ook helpen in de strijd tegen alzheimer door te doneren.

Steun de dappere deelnemers op hun weg naar de marathon en doneer. Dit kan door te klikken op deze link

Ben je genist en wil je graag meelopen? Neem dan contact op met adjudant Nol van Uden.