Nieuws

WAPENDAG 2023

Organisatie Wapendag 2023
16 mei 2023

Gisteren vierden wij onze 275ste verjaardag. Vele genisten, burgermedewerkers, collega’s van andere wapens en dienstvakken, en mensen die de genie vanuit welke hoedanigheid dan ook een warm hart toedragen, waren in Vught op de Van Brederodekazerne bijeen om dit heugelijke feit te vieren, de gevallenen te herdenken, elkaar uit te dagen in sportprestaties én als kameraden te feesten.

  

De viering werd met veel ceremonie, toespraken en uitreikingen van regimentswaarderingen omlijst. Daarnaast stonden we stil bij alle genisten die ons tijdens een van de vele missies waarin wij de weg baanden zijn ontvallen. In verschillende toespraken werd gesproken over bij de onrustige wereld en de rol die de genie daarin speelt.

    

Na de het herdenken en waarderen, onder muzikale begeleiding van het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie, stonden ´s middags sportwedstrijden tussen genie-eenheden centraal; waaronder touwtrekken en bruggenbouwen. Ook reünisten waren in grote getalen aanwezig. In de avonduren was er een grote feestavond, want “waar hard gewerkt wordt, wordt ook hard ontspannen!”, zo luidt een gevleugelde uitspraak onder genisten.

We kijken terug op een geslaagde Wapendag en zien uit naar de volgende 25 jaar, want ook dan banen wij de weg. Sodeju!

Foto's: Cees Ringelberg en Fleur van Veen