Nieuws

REGIMENT GENIETROEPEN FELICITEERT DE JARIGE RIJKSWATERSTAAT

Aarnout Mijling
25 mei 2023

Het Regiment Genietroepen feliciteert het jubilerende Rijkswaterstaat met haar 225-jarig bestaan!

Al 225 jaar speelt Rijkswaterstaat een cruciale rol in het beschermen en vormgeven van Nederland. Vanaf de oprichting in 1798 hebben ze zich gericht op het beschermen van het land tegen ‘de Woede der Zee en der Stormen’. Daarmee de hoeder te zijn van waterveiligheid, infrastructuur en ontwikkelingen van de Nederlandse Delta. Wij werkten vanaf de oprichting van Rijkswaterstaat samen om Nederland veiliger te maken.

Bij deze jubel-gelegenheid voegde zich ook het jubilerende Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard die dit jaar haar 750 jaar viert.

Op de foto: Toon van der Klugt, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK); Michèle Blom, directeur-generaal Rijkswaterstaat en Regimentscommandant Genietroepen Bas van den Berg. Daaromheen defensie-collega’s die verantwoordelijk waren voor vervoer van gasten via de Scania Gryphus, begeleiding van gasten en de campagneadviseur 275 jaar Regiment Genietroepen.


foto: Jeroen Liebers (Rijkswaterstaat)