Expositie Bruggenbouwers

Expositie Bruggenbouwers

Ruud van der Linde
15 juni 2023

In het bijzijn van de generaals der Genie Martin Wijnen en Hans van Griensven, maar ook de architect van het huidige op de baileybrug geïnspireerde gebouw van het Nationaal Militair Museum (NMM), majoor (r) der Genie Dick van Wageningen, is bij datzelfde NMM de expositie Bruggenbouwers geopend.

 

De expositie in het kader van ons Jubeljaar werd op geniewaardige wijze geopend. C-LAS baande letterlijk de weg voor alle komende bezoekers (zie foto). Hij deed dit met de bijl van de in-vol-ornaat-aanwezige sappeur. Naast een heuse baileybrug, die als het ware ‘klaarligt om elk moment met de D4 doorgerold te worden’, bestaat de expositie uit 12 soorten brugslag uit de achter ons liggende jaren. Komt dat zien!

  

klik hier voor de uitgebreide fotogalerij