Minister Ollongren bezoekt jarig Regiment Genietroepen

Minister Ollongren bezoekt jarig Regiment Genietroepen

Daniëlle Geurts
06 juli 2023

Minister Kajsa Ollongren heeft woensdagmiddag het OTCGenie op de Van Brederodekazerne en de Lunettenkazerne in Vught bezocht. Ze deed dit in het kader van 275-jarig bestaan van het Regiment Genietroepen. Ter gelegenheid daarvan nam de minister het jubileumboek Sodeju! in ontvangst uit handen van C-OTCGenie en tevens regimentscommandant kolonel Bas van den Berg.

 De minister kwam langs om met eigen ogen te zien waar het oudste regiment van de landmacht dagelijks mee bezig is en dus werden er veel indrukken opgedaan; de verschillende afdelingen binnen de genie presenteerden zich aan de minister. Zo kreeg de minister uitleg over Combat Support Engineering, Force Support Engineering en over het Kenniscentrum. Daarnaast was er ook aandacht voor genietradities als het Mineurslied en het glaasje brandewijn.

 

Banen van de weg

De genie baant de weg en de minister zag dat letterlijk en figuurlijk terug tijdens haar bezoek. Met behulp van de Leguaan werd voor haar ogen een brug gelegd en ook op het gebied van innovaties loopt de genie voorop, waarbij het wapen letterlijk de weg baant voor de hele krijgsmacht. Tijdens het bliksembezoek kreeg de minister dan ook een goede inkijk in de werk- en denkwijze van de genie.

Jubileumboek

Omdat de veelzijdigheid van de genie niet in een middag samen te vatten is, overhandigde kolonel Bas van den Berg aan het eind van het bezoek het jubileumboek Sodeju! aan minister Ollongren. “Ik was al onder de indruk van de genie van nu, maar door dit boek raak ik nu ook onder de indruk van de genie van de afgelopen 275 jaar,” zei de minister in haar dankwoord.

Foto's: Ruud ter Linde