Sodeju! EPUB

Sodeju! EPUB

Jos Overman
08 oktober 2024

Het Regiment Genietroepen bestond in 2023 275 jaar. Ter gelegenheid hiervan is het jubileumboek SODEJU! geschreven door het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH), in samenwerking met de Stichting Geschiedschrijving Genie (SGGenie). Het boek toont in woord en beeld de rijke geschiedenis van het Regiment Genietroepen in al haar facetten.

Het verhaal beslaat onder andere de ondergrondse mijnenoorlog in Maastricht, de belangrijke rol van genisten tijdens de veldtochten onder Napoleon, militaire uitvindingen en innovaties in de 19e eeuw, het dappere optreden in 1940, de uitputtende strijd in Indonesië, de dienstplicht tijdens de Koude Oorlog en het operationele geniewerk in voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan. Ook wordt aandacht besteed aan de veelvuldige inzet van genisten bij humanitaire rampen, vluchtelingencrises en nationale operaties.

De eerste oplage van 2000 stuks was snel uitverkocht, en de reacties op het boek waren zeer lovend. Hoewel we overwogen een tweede druk uit te brengen, bleken de financiële risico’s (meer dan €20.000) te groot. Daarom hebben we besloten een epub-versie te maken, met dezelfde tekst en inhoud als het boek, maar dan digitaal. De prijs van de e-pub is €3,50 (incl. BTW). Klik hier om het bestelformulier te openen.