Twee Eretekens voor Verdienste in twee weken tijd

Twee Eretekens voor Verdienste in twee weken tijd

Ruud van der Linde
04 april 2024

Eerder was het al te lezen op onze socialemediakanalen, maar vandaag presenteren we met trots de twee gedecoreerden onder elkaar. Twee genisten die hun nek meer dan gemiddeld uitstaken en gezien werden. Erkenning en waardering in optima forma. Albert en Richard, van harte gefeliciteerd en bedankt voor de bijzondere wijze waarop jullie de weg hebben gebaand. Sodeju!

Ereteken voor Verdienste in brons
Op 19 maart 2024 reikte brigadegeneraal Sillen, toen nog Commandant Phoenix OOCL, op de Prinses Margrietkazerne in Wezep het Ereteken voor Verdienste in brons uit aan luitenant-kolonel der Genie Albert de Haan. Luitenant-kolonel De Haan kreeg de onderscheiding voor “Het ontwikkelen en inbedden van adaptieve capaciteit binnen Defensie en de genie in het bijzonder.”

Tijdens de Wapendag  van 2023 werd er door het regiment al voorgesorteerd door het toekennen van een regimentswaardering, want op 16 mei kreeg luitenant-kolonel De Haan de Sappeursbijl voor het feit dat door zijn inzet en volhardendheid is bewerkstelligd dat “Adaptieve genie bij 101 Geniebataljon écht wordt geïntegreerd in het operationeel optreden. Niet alleen bij de commandant en de staf van het bataljon, maar ook, en dat is misschien nog wel belangrijker, bij de compagnieën die de adaptieve geniecapaciteit moesten invlechten in hun eenheid.”


Foto's: Phoenix OOCL.

Ereteken voor Verdienste in zilver
Op 03 april 2024 reikte plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten generaal-majoor Duckers het Ereteken voor Verdienste in zilver uit aan luitenant-kolonel der Genie Schulte. In het bijzijn van familie, Directeur DT&O, een vertegenwoordiging van het Regiment Genietroepen en collega’s van de CDS Taskforce Oekraïne vond deze uitreiking plaats in het Huis van het Regiment Genietroepen te Vught.

Luitenant-kolonel Schulte heeft zich gedurende een langere periode ingezet als Nederlandse liaison in het International Donor Coördination Centre (IDCC) in Wiesbaden. Hij heeft hier, namens de CDS Taskforce Oekraïne, een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse defensie-ondersteuning van de Oekraïense strijdkrachten. Vanuit het IDCC was vertegenwoordiging aanwezig, waaronder ook een Deense collega waarmee luitenant-kolonel Schulte intensief heeft samengewerkt.

Noot: Luitenant-kolonel Schulte werkt inmiddels bij het Military Engineering Centre of Excellence (MILENG COE) in Ingolstadt.


Foto's: JB Strijk.