Nieuws

Foto's gezocht

Theo Berendsen (Museum 1940-1945)
06 juli 2017

Op 4 mei 2017 is het Museum 1940-1945 een project gestart "Geef het regiment Genie zijn gezicht weer terug!".

Bij de strijd van de meidagen van 1940 zijn in de stad en op het eiland van Dordrecht 226 Nederlandse militairen om het leven gekomen. Waarvan er 37 tot het Korps Pontonniers en Torpedisten behoorden.

Het doel is, om eerst van deze groep Genisten via familie of vrienden een foto van de omgekomen militairen te bekomen. Hierna dan gevolgd door de overige groep van 189 omgekomen Nederlandse Militairen van zowel Infanterie als Artillerie etc. De bedoeling is om deze (portretten) gezichten vervolgens te gaan plaatsen op de museumwebsite en de website van het Regiment Genietroepen. Waarna we vervolgens in overleg gaan met de Nederlandse Oorlogsgraven stichting en de Begraafplaats Essenhof in Dordrecht. Dit om van beiden organisaties toestemming te verkrijgen voor het plaatsen van deze portretten bij de betreffende graven.

Om ons doel te bereiken hebben wij de de hulp van de website bezoekers nodig. In de hoop ons verder te kunnen helpen in de zoektocht naar de verdwenen gezichten.

Kunt u ons hier bij helpen dan graag een bericht aan de Heer Berendsen e-mail:ceram55@berendsenthj.nl

Overzichtsfoto van de vier verliesregisters, deze bevatten de namen van de 216 omgekomen Nederlandse militairen in de meidagen van '40 in Dordrecht. Inclusief de 37 gesneuvelde KPT ers.
De vier verliesregisters, deze bevatten de namen van de 216 omgekomen Nederlandse militairen.

De vitrinekast die is ingericht voor de Pontonniers en Torpedisten. Voor het project geeft de genie zijn gezicht terug! Wat foto's van de begrafenis in mei '40 van gesneuveld Nederlandse militairen op de Algemene Begraafplaats in Dordrecht. Met een overzicht van de datum en waar gesneuveld 37 in Dordrecht van de KPT leden.
De vitrinekast die is ingericht voor de Pontonniers en Torpedisten.