Nieuws

Rood erekoord voor Adjudant Harm Verhoeven

Frank Wilsens
20 september 2017

De adjudant Harm Verhoeven heeft op 19 september uit handen van de commandant OTCGenie het rood erekoord mogen ontvangen. De adjudant ontving het koord tijdens de jaarlijkse OTCGenie bijeenkomst in aanwezigheid van familie en personeel.

De adjudant kreeg het koord toegekend wegens:


“Het langdurig op uitstekende wijze functioneren in de rang van adjudant onderofficier. Adjudant Verhoeven is resultaatgericht, flexibel, besluitvaardig, creatief, nauwkeurig en bovenal integer en  combineert dat met een hoog niveau van communiceren.

In de functie van schooladjudant van de Pontonniers-en Pioniersschool (PPS) heeft hij met deze persoonseigenschappen een voortrekkersrol vervuld in het goed implementeren en uitvoeren van de reorganisatie van de huidige PPS. Illustratief daarbij was zijn actieve rol bij het opzetten van de personeelsvereniging die nog steeds uitstekend functioneert.

In de functie van Stafonderofficier veiligheid en algemene zaken heeft hij een uitstekende staat van dienst opgebouwd, waarbij hij foutloos en nauwkeurig alle veiligheidszaken beheerde.

Tijdens deze functie is de adjudant Verhoeven als Hoofd Inwendige Dienst uitgezonden i.h.k.v. de missie MH-17. Aldaar heeft hij grote indruk gemaakt met zijn professionaliteit en zijn organisatietalent. De adjudant heeft zijn persoonlijke ervaringen van deze inzet op diverse media gedeeld en daarmee een positieve bijdrage geleverd aan het verwerkingsproces van de nabestaanden.

In zijn huidige functie als schooladjudant Mineurs- en Sappeursschool is het opmerkelijk hoe snel hij alweer aan de juiste touwtjes trekt om de interne bedrijfsvoering te verbeteren. Hij is er  in zeer korte tijd in geslaagd om de rol van onderofficier naast de commandant uitstekend in te vullen. Daarbij in staat om de OTC-adjudant op een meer dan voortreffelijke wijze te vervangen bij zijn afwezigheid.

Ergo, adjudant Harm Verhoeven functioneert langdurig op een zeer hoog niveau en is daarbij een voorbeeld voor allen. “Improvise to succeed”, is geen loze kreet voor deze adjudant."