TELT: de bevrijding van Brabant sportief herdenken

TELT: de bevrijding van Brabant sportief herdenken

Tara Elisabeth
15 april 2024

Dit jaar markeert de 80ste herdenking van de bevrijding van Brabant; een belangrijk moment in onze geschiedenis dat niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Om deze historische gebeurtenis op een unieke en sportieve manier te vieren, organiseert een vertegenwoordiging van het OTCGenie The Engineers Liberation Trail (TELT).

Run-bike-run
Van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei zullen militairen, burgers en veteranen van het OTCGenie door het westen van Brabant lopen en fietsen. De route van de TELT is gebaseerd op historische kaarten en voert de deelnemers langsvier belangrijke locaties die een rol hebben gespeeld tijdens de bevrijding van Brabant. Het is een unieke kans om de geschiedenis van dichtbij te ervaren en stil te staan bij de moed en opofferingen van degenen die hebben gestreden voor onze vrijheid.

Sponsering voor een goed doel
Naast het herdenken van de bevrijding, heeft TELT ook een nobel doel voor ogen. Door middel van sponsoring willen de deelnemers namens de genie een bedrag schenken aan Stichting Veteranen ROOS Locatie. Deze stichting zet zich in voor veteranen en biedt ondersteuning aan hen die het nodig hebben middels een schuilhut waar veteranen zich even kunnen terugtrekken. Met het opgehaalde bedrag kan TELT een bijdrage leveren aan het bouwen van een nieuwe schuilhut.

Draag bij aan het initiatief 
TELT is meer dan alleen een sportieve uitdaging; het is een eerbetoon aan de Nederlandse geschiedenis en een kans om samen te komen en te herdenken. Jij kunt samen met de deelnemers deze bijzondere gebeurtenis vieren en jouw waardering tonen voor degenen die ons land hebben verdedigd en bevrijd door een bedrag te doneren. Dit kan via het scannen van de onderstaande QR-code of te klikken op deze link.

Lees hier meer over de schuilhut in Budel.

Bekijk hier de TELT-video, gemaakt door een van de organisatoren van TELT.