Nieuws

Archief
 • Nederlandse Veteranendag Motorrit 2022

  Nadat de afgelopen twee jaar door Corona de Nederlandse Veteranendag Motorrit geen doorgang kon vinden, is dit jaar weer het voornemen om een poging te wagen. De Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders (SNVM) wil deze 10e Nederlandse Veteranendag Motorrit op 24 en 25 juni 2022 plaats laten vinden.

  Lees meer
 • Uitreiking Vaandelopschrift op Veteranendag

  Aan de opschriften in het Vaandel van het Regiment Genietroepen wordt toegevoegd het opschrift Zuid-Afghanistan 2006-2010 in verband met de geniesteun te velde, waaronder het opsporen van geïmproviseerde explosieven waarmee het Regiment de weg baande.

  Lees meer
 • Nederlandse Veteranendag 2022

  Op zaterdag 25 juni 2022 vindt in Den Haag de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag plaats. Een eerbetoon aan actief dienende- en post actieve Nederlandse veteranen.

  Lees meer
 • Herdenking ongeval YPR Ladici

  Op 11 februari 1997 gebeurde er in Bosnie een ongeval met een YPR pantservoertuig van de genie. Bij deze tragedie in de omgeving van het dorpje Ladici kwamen Ronald Wind en Chris van der Linden om het leven en raakten 6 collega's gewond.

  Lees meer
 • Inschrijving Regimentsdiners geopend

  Vanaf heden is het mogelijk om u in te schrijven voor de Regimentsdiners 2021. Voorafgaande aan de diners vindt de operationele module "Nieuw geniematerieel, wat moeten we er mee" plaats. 

  door: Regimentsadjudant op 24 september

  Lees meer
 • Genie vervoert historische wagons uit WOII naar Vught voor restauratie

  Personeel van het Opleidings- en Traningscentrum Genie heeft gisteren 2 gedemonteerde treinwagons vanuit Kamp Westerbork in het Drentse Hooghalen naar de Van Brederodekazerne in Vught vervoerd. De wagons worden daar volledig gerestaureerd en komen vervolgens bij het Nationaal Monument Kamp Vught te staan.

  door: Webmaster op 22 september

  Lees meer
 • I.M. Martijn Rosier

  Vandaag is het exact 14 jaar geleden dat de sergeant 1 Martijn Rosier is overleden tijdens zijn uitzending naar Afghanistan. 

  Mede gezien de huidige ontwikkelingen in dit land en vanwege het feit dat vandaag de commando-overdracht over het Regiment Genietroepen plaatsvindt, vonden de regimentscommandant en de regimentsadjudant het gepast om aandacht te schenken aan alle gesneuvelden in Afghanistan.

  door: Lkol Vulders op 26 augustus

  Lees meer
 • Ontmoetingsbijeenkomst Afghanistan veteranen

  De situatie in Afghanistan houdt velen bezig, in het bijzonder onze Afghanistanveteranen. Op social media zien we dat jullie elkaar gelukkig weten te vinden; buddy’s zoeken elkaar op en binnen de eenheden, de Korpsen en Regimenten is er ook aandacht voor elkaar. Vanuit de betrokkenheid bij alle Afghanistanveteranen voelt ook het Veteranen Instituut (VI) de behoefte om voor hen een ontmoetingsbijeenkomst in Doorn te organiseren.

  door: Webmaster op 19 augustus

  Lees meer
 • Vrijwilligers gevraagd voor het Geniemuseum

  Ook ons museum krijgt te maken met de vergrijzing van haar vrijwilligersbestand. Wij zijn daarom weer op zoek naar enthousiaste mensen, die in ons museum werkzaamheden willen verrichten.

  door: Henk Becks op 28 juli

  Lees meer
 • Evenementen 2022

  De data van de evenementen die wij in 2022 organiseren of waar het Regiment op enigerlei wijze bij betrokken is zijn bekend. Let op er zijn enige wijzigingen ten opzichte van eerdere bekendmakingen.

  door: Regimentsadjudant op 28 juli

  Lees meer
 • Regimentsleden met een DIG

  Regimentsleden met een DIG

  Het Draaginsigne Gewonden (DIG) wordt toegekend aan militairen en veteranen die onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties lichamelijk of psychisch letsel hebben opgelopen.

  Het insigne is een zilveren speld met de Latijnse tekst ‘Vulneratus Nec Victus’ , dat ‘Verwond, maar niet overwonnen’ betekent.

  door: RA op 16 juni

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding voor scheidende voorzitter Veteranen Platform

  Op vrijdag 4 juni werd aan het einde van de online algemene ledenvergadering VP (AV 21-02) de voorzittershamer door Hein Scheffer overgedragen aan Hans van Griensven.
  Na een aantal speeches, marcheerde opeens demissionair minister van defensie, Ank Bijleveld, met een klein gevolg binnen. Aanvankelijk leek het eerst nog of de demissionair minister van defensie Hein uitsluitend kwam bedanken voor zijn inzet gedurende 8 jaar voorzitterschap VP. Uiteindelijk bleek dat het Zijne Majesteit de Koning behaagd had........
  Minister Bijleveld kreeg dus de eer om Hein de onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Nassau uit te mogen reiken, maar vanwege Covid-19 mocht zijn echtgenote Laura, de KO opspelden.

  Lees meer
 • Adjudant Joep Beljaars ontvangt Koninklijke onderscheiding

  Hij dacht dat hij naar een afscheid voor zijn FLO ging, maar tijdens de bijeenkomst was er een verrassing georganiseerd. Uit handen van burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel ontving Beljaars de onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden. Het daadwekelijk opspelden werd overigens door zijn echtgenote gedaan.

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding Henk Becks

  Maandag 26 april kwam burgemeester J. Mikkers van ’s-Hertogenbosch naar huize Becks om te vertellen, dat Henk was benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Donderdag 29 april vond de officiële uitreiking plaats. Vanwege Corona mochten er géén gasten worden uitgenodigd. Ook vanwege de veiligheidsredenen mocht Gerrie Becks, de vrouw van Henk, de medaille opspelden.

  Lees meer
 • Uitreiking Vaandelopschrift

  Op 6 maart zouden er in Den Haag 18 Vaandelopschriften uitgereikt worden aan diverse onderdelen van de krijgsmacht.

  door: Regimentsadjudant op 17 februari

  Lees meer
 • Evenementen van het Regiment 2021

  Ook in 2021 hebben de maatregelen die noodzakelijk zijn om het Coronavirus onder controle te krijgen invloed op de evenementen van het Regiment.
  Op dit moment is niet precies aan te geven wat voor invloed de maatregelen nog gaan hebben. Om toch een stuk duidelijkheid te geven berichten wij het volgende;

  door: Regimentsadjudant op 11 januari

  Lees meer
 • GROOT ONDERHOUD RV 29

  Sinds vijf weken verblijft de RV 29 op de werf in Yerseke. Steeds weer kwamen nieuwe gebreken aan het daglicht. Ook is er steeds een deel van de bemanning daar op het schip gebleven. Ze werken net zo hard mee als de werknemers van de werf en onder-aannemers. Chapeau voor deze vrijwilligers. Naar verwachting zal het schip vrijdag 11 december weer terug zijn in Hedel.

  Lees meer
 • Sponsor het regiment via Sponsorkliks

  Het Regiment ………….

  Brandewijn, uniformen, rozen, rouwkransen, magazine De Genist, geboorte geschenk, vlaggen, drukwerk en ga nog maar even door. Alles ter bevordering van Saamhorigheid en Kameraadschap. Niet alleen voor actief dienend militairen bij het Regiment, maar zeker ook voor onze oudgedienden!

  door: RA op 14 november

  Lees meer
 • Historische canon Regiment Genietroepen

  Beste regimentsleden,

  Het “DNA” van ons regiment is verankerd in het verleden, stroomt door onze aderen in het heden en vormt ook een prima springplank naar de toekomst. Dat DNA zorgt er ook voor dat de kameraadschap en (ver-)binding tussen ons als genisten zo groot is.  De genen in ons DNA  zijn weliswaar bij iedereen aanwezig maar lang (nog) niet bij iedereen bekend. 

  door: Commandant Regiment Genietroepen op 09 oktober

  Lees meer
 • Annuleren Regimentsdiners 2020

  In verband met de maatregelen die tot doel hebben de verspreiding van het COVID-19 virus maximaal te controleren is besloten de Regimentsdiners van het Regiment Genietroepen voor 2020 te annuleren.

  door: Regimentsadjudant op 09 september

  Lees meer
 • Beleef de herdenking van de Birma Siam en Pakan Baroe Spoorweg life mee!

  Door de Corona-maatregelen heeft het bestuur van de  SHBSS  (Stichting Herdenking Birma-Siam Spoorweg en Pakan Baroe Spoorweg) een aantal keuzes moeten maken in de organisatie van de herdenking van de Dodenspoorwegen 2020. Om kort te gaan, de herdenking gaat door. Op onze vaste laatste zaterdag van augustus, zaterdag 29 augustus om 14.00 uur. De herdenking is echter niet te bezoeken, maar alleen live te volgen op internet . 

  door: Webmaster op 28 augustus

  Lees meer
 • Commando geniecompagnie MREC overgedragen

  Op 4 juni j.l. is het commando van het Multi Role Engineer Coy (MREC) overgedragen, Deze kersverse compagnie maakt deel uit van 11 Pantsergeniebataljon en bestaat uit een Advanced Search peloton, een genieverkennerspeloton, een constructiepeloton en een multifunctioneel CBRN-peloton met daarin zowel CBRN-verkenningen alsook Advanced ontsmettingscapaciteit.

  door: Redactie Genist op 07 juni

  Lees meer
 • Herdenking gevallenen 1940 - 1945

  Afgelopen donderdag (14 mei 2020) zijn door de bestuursvoorzitter van de Stichting Museum 1940-1945, de heer Th.J. Berendsen, bij het monument van de gevallenen bloemstukken gelegd namens de stichting. Ook het bestuur van de VOPET heeft er voor gezorgd, dat bij het monument een bloemstuk ligt, ter nagedachtenis.

  door: Webmaster op 18 mei

  Lees meer