Nieuws

Archief
 • Commando-overdracht Defensie CBRN Centrum

  Luitenant-kolonel Douglas Broman heeft op 30 juni het commando van het Defensie CBRN Centrum (DCBRNC) overgenomen van zijn ranggenoot Alain Schoonderbeek. De ceremonie vond plaats op het Nationaal Trainings Centrum op de Van Brederodekazerne  te Vught.  Dit gebeurde in  het bijzijn van familie, genodigden uit zowel Nederland als België en Duitsland, en daarnaast de civiele hulpverleningsinstanties zoals Brandweer, Politie en Ghor en vele aan het vakgebied gerelateerde partners.

  door: Webmaster op 10 juli

  Lees meer
 • Foto's gezocht

  Op 4 mei 2017 is het Museum 1940-1945 een project gestart "Geef het regiment Genie zijn gezicht weer terug!".

  door: Theo Berendsen (Museum 1940-1945) op 06 juli

  Lees meer
 • Waterspecialisten Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen en Defensie trainen gezamenlijk voor optreden bij watercrises 

  Op 29 juni oefenende specialisten van Rijkswaterstaat, Waterschappen en Defensie hun inzet ten tijde van een watercrisis. Op het programma op de kazerne van 105 Geniecompagnie waterbouw in Hedel stond het uitwerken van oplossingen voor scenario’s en de uitvoering daarvan door civiele-militaire teams. De samenwerkende partijen organiseerde samen met de werkgroep Wiki-Noodmaatregelen deze oefendag dat in het teken stond van kennisuitwisseling en uitvoering op het gebied van waterveiligheid en inzet tijdens watercrisis. Deelnemers waren medewerkers en specialisten van Rijkswaterstaat, Waterschappen, Defensie, STOWA, Veiligheidregio’s en kennisinstituten zoals Deltares. klik hier voor een impressie

  door: Aarnout Mijling op 30 juni

  Lees meer
 • Reunie 41 Pagnbat

  Geachte genodigden en veteranen van 41 Pagnbat, 13 Pagncie en 41 Pagncie. Als u, actieve militair of BDer, het voornemen heeft om deel te nemen aan de reünie van 14 juli a.s. in Oirschot dient u zich, uiterlijk 05 juli,  aan te melden via het volgende mailadres. HLAA.v.Vliet@mindef.nl. Bij opgave: V-nummer of rnr, missie en eenheid vermelden. Ik hoop u 14 juli te kunnen verwelkomen. Vrijwilliger Veteranen 41 Pagnbat, Henny van Vliet.

  door: Henny van Vliet op 27 juni

  Lees meer
 • Defensie en waterkolom werken samen in Watermanagement Centrum Nederland

  8 juni 2017, Lelystad

  Defensie is nu officieel partner van het Water Management Centrum Nederland (WMCN), voor het gezamenlijk bestrijden van watercrises. De waterschappen, Rijkswaterstaat en het KNMI werken al samen in het (WMCN). Hier worden de waterveiligheid en waterbeschikbaarheid constant in de gaten gehouden. Als er een crisis dreigt komen de waterpartners bij elkaar om gezamenlijk een beeld te creëren van de bedreiging en dit te delen met alle partijen die bij het  voorkomen en bestrijden van watercrises actief zijn. Op 8 juni is op het samenwerkingsmeubel in het Watermanagementcentrum Nederland te Lelystad een tegel van Defensie gezamenlijk onthuld. Hiermee is Defensie officieel  partner van het watermanagementcentrum.

  door: Webmaster op 09 juni

  Lees meer
 • Foto's Wapendag

  De tweede fotoreportage is vandaag op de website geplaatst, deze reportage is gemaakt door Anneke Janissen, de reportage bestaat uit vier sets.

  door: Webmaster op 08 juni

  Lees meer
 • Hoge Amerikaanse onderscheiding voor Regimentsgenoot

  De Meritorious Service Medal is een hoge Amerikaanse onderscheiding. Deze is bedoeld voor Amerikaanse en buitenlandse militairen die meer dan verdienstelijk hebben opgetreden buiten gevechtsomstandigheden. 4 Nederlandse militairen deden dat. Zij kregen zaterdag in Den Haag het eremetaal voor hun inzet in Israël en de Palestijnse Gebieden. 

  door: Webmaster op 06 juni

  Lees meer
 • Foto's Wapendag 2017

  De eerste set foto's van de Wapendag 2017 zijn op de website geplaatst, deze reportage is gemaakt door Michel van Broekhoven, klik hier om direct naar het album te gaan.

  door: Webmaster op 22 mei

  Lees meer
 • Uitslag wapensportdag 2017

  In een sportieve strijd is wederom (voor de derde maal) 105 Gncie WB met de Kolonel de Torcy beker naar Hedel teruggekeerd, gefelicteerd!

  De winnaars van de sportonderdelen en nummer 1 t/m 3 treft u hieronder aan, Klik hier voor een compleet overzicht. 

  door: Frank Wilsens op 18 mei

  Lees meer
 • Het verhaal van de Genie

  Samen met collega Genisten èn relaties zijn wij afgelopen maanden op zoek gegaan naar het gezamenlijke verhaal van de Genie. Er was een duidelijke behoefte aan één boodschap van, door en met Genisten. Want de inzet van de landmachteenheid de Genie is veelzijdiger dan men in eerste instantie denkt. Medewerkers (militairen en burgers), collega's van de Krijgsmacht, reservisten, actieve en post-actieve veteranen, verenigingen, Veva-leerlingen, overheden, veiligheidspartners en bedrijfsleven hebben meegeholpen aan de totstandkoming van het verhaal van de Genie. In alle drie de versies ziet u de veelzijdigheid en het improvisatietalent van de Genie terug. Want met deze kerncompetenties beschermt ook de Genie wat ons dierbaar is. Sodeju!

  door: Webmaster op 18 mei

  Lees meer
 • Reünie 41 Pagnbat 14 juli a.s.

  Op 14 juli wordt voor de 2e maal een reünie voor veteranen van 41 Pagnbat georganiseerd, die plaatsvindt op de Generaal-Majoor de Ruyter van Stevenickkazerne in Oirschot. 13- en 41 (Brig)Pagncie zijn in 2006 opgegaan in 41 Pagnbat. U wordt als veteraan van deze eenheden uitgenodigd om ook deel te nemen aan deze reünie. Als u geïnteresseerd bent kunt u een mail sturen naar HLAA.v.Vliet@mindef.nl. U ontvangt dan in juni meer informatie. Hopelijk zien we elkaar op 14 juli.

  door: Henny van Vliet op 10 mei

  Lees meer
 • Genie ondersteund documentairemaker bij zoektocht naar verborgen buit

  In de laatste dagen van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog voltrok zich in het rustieke dorpje Baarn een groot drama waarbij alle elementen van de oorlog zich in gecondenseerde vorm aandienden: wreedheid, moedwil en misverstand, heldhaftigheid, en dit alles tegen de achtergrond van een verborgen schat van geroofd goud en diamanten.

  door: Bart Jacobs op 26 april

  Lees meer
 • Aflevering Jules Unlimited opgenomen op het NTC Vught

  In de uitzending van Jules Unlimited van donderdag 10 april leerde Jamie Nolst Trenité wat er allemaal komt kijken bij een incident met CBRN (chemisch, biologisch, radioactief en nucleair) materiaal. Bij een dergelijk incident is het noodzakelijk dat alle betrokken hulpverleners zoals politie, brandweer, ambulance medewerkers, SEH verpleegkundigen en Defensie met elkaar samenwerken.

  door: Webmaster op 25 april

  Lees meer
 • Leerzame oefening ‘Waterspiegel’

  Nationale Reddingsvloot oefende hoogwaterscenario op Fort Crèvecoeur samen met Defensie                                                                                         
  Zaterdag 22 april oefenden 17 eenheden van de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigde Nederland op Ford Crèvecoeur. Een realistisch scenario van een stijgend waterpeil in de Maas, volgelopen polders rondom Fort Crèvecoeur en een groot aantal slachtoffers dat moest worden geëvacueerd uit het ondergelopen gebied. Deze complexe scenario's gaven extra inzicht om in de toekomst met verschillende partijen nog beter voorbereid te zijn op een grote overstromingsramp. Defensie werkte mee met het leveren van expertise  in de vorm van WTEC (Water risk Training Expertice Centre) om elkaars kracht en netwerken te kunnen gebruiken voor het redden van mensen in nood. Deze samenwerking past geheel bij de Adaptieve Krijgsmacht.

  door: Aarnout Mijling op 23 april

  Lees meer
 • Reünie Genieduikers

  01-07-2017 Reünie Genieduikers

  Doelgroep: Iedereen die een plaatsing heeft gehad bij een Genieduikeenheid (duikschool, duikafdeling PTS of 108 Duikerpeloton) is welkom, dus ook duikziekenverplegers, bemanningen van duikvaartuigen, duikerhelpers, chauffeurs, e.d.

  door: Webmaster op 29 maart

  Lees meer
 • Het verhaal van de Genie

  Afgelopen jaar zijn wij samen met collega Genisten èn relaties op zoek gegaan naar het gezamenlijke verhaal (Corporate Story) van de Genie. Er was een duidelijke behoefte aan één boodschap van, door en met Genisten. Want de inzet van de landmachteenheid de Genie is veelzijdiger dan men in eerste instantie denkt.

  door: Aarnout Mijling op 24 maart

  Lees meer
 • Reddingsbrigade en WTEC werken samen aan aanpak watersnood

  Uitnodiging

  WTEC – Waterrisk Training Expertise Centre

  Maak op 22 april a.s.kennis met WTEC: drie waterketenpartners, Rijkswaterstaat, (Unie van) Waterschappen en Defensie werken nauw samen op het vlak van uitwisseling om sneller, effectiever, breder en langer te kunnen reageren bij wateroverlast en overstromingen. Ook samen met andere partners, zoals met de reddingsbrigade.

  door: Webmaster op 23 maart

  Lees meer
 • Nog geen nieuwe inloggegevens ???

  Enige weken geleden is er door het regiment een mail verstuurd met daarin vermeld uw nieuwe inloggevens. Deze heeft u nodig om als lid in te loggen op onze nieuwe regimentssite, www.regimentgenietroepen.nl, zodat u uw gegevens kunt bijhouden.

  door: RA op 06 maart

  Lees meer
 • Nieuwe militaire universitaire docent Genie op NLDA.

  Met de aanstelling van de majoor Rick Krosenbrink bij de vakgroep Militaire Systemen  en Technologie (MS&T) heeft de genie gelukkig weer een genist als aanspreekpunt voor geniecadetten. Door de concentratie van de militair technische studierichtingen in Den Helder was de situatie ontstaan dat er geen landmachters meer waren tewerkgesteld bij de vakgroep MS&T.

  door: administrator op 06 maart

  Lees meer
 • Welkom op onze nieuwe Website

  Met trots verwelkomen wij u op onze nieuwe website, met een fris design van deze tijd zijn we helemaal klaar voor de toekomst en kunnen we u als lid nog beter informeren.

  De websites van de diverse verenigingen zijn ondergebracht onder de site van het regiment waarmee de “look and feel” dezelfde is.  De ledenadministraties zijn samengebracht in een veilige database waardoor het beheer en gebruik vereenvoudigd is. Daarnaast kunt u ons voortaan ook bereiken via een app voor smartphone en Tablet.  

  De app is verkrijgbaar via Google Play, de Apple App Store en de Windows Store.

  We hopen dat u net zo enthousiast bent over de nieuwe website als wij en dat we u vaak mogen ontvangen als bezoeker! Mocht u feedback willen geven, dan kan dit heel eenvoudig via het contactformulier.

  door: Frank Wilsens op 23 februari

  Lees meer
 • Overlijden Julian Schutte

  Collegae Genisten,
  Op 7 februari 2017 is ons regimentslid

  sld-2 Julian Schutte

  op de leeftijd van 19 jaar overleden.

  De uitvaart met beperkte militaire eer zal plaatsvinden op 
  dinsdag 14 februari a.s. om 10.00 uur in het 
  uitvaartcentrum "De Lariks", Oldemeijerweg 3 in Rheeze.

  door: RA Frans Schiltman op 16 februari

  Lees meer
 • 3e Editie "Walk 4 Veterans"

  De derde editie van de Walk 4 Veterans (2016) komt er aan – en we nodigen u en de organisatie(-s) waarin u betrokken bent van harte uit om deel te nemen aan deze unieke sponsorwandeltocht!

  door: Administrator op 12 juni

  Lees meer
 • Regiment Genietroepen 268 jaren jong

  Met het afschieten van de "De Wekker" werd onze verjaardag geopend. Uiteraard eerst de herdenking, waarbij de kransen werden gelegd en daarna, in het vervolg werden genisten die het verdienden in het zonnetje gezet. Een Bronzen Genist als groepswaardering voor de "searchcommunity" van 11- en 41 Pagnbat,

  door: Frans Schiltman op 21 mei

  Lees meer
 • Maakt het regiment genietroepen het verschil!?

  Zaterdag 9 april loopt Genist Marino Verhaar met een team van 15 vrienden van Ilona (32 jaar) bij het Henschotermeer in de gemeente Utrecht om aandacht te krijgen voor de chronische ziekte van Lyme en om zo veel mogelijk geld op te halen voor Ilona . Zij heeft een zeer ernstige chronische vorm van Lyme.

  door: Frank Wilsens op 04 januari

  Lees meer
 • Nieuwe commandant voor het OTCGenie en het Regiment Genietroepen

  Op vrijdag 2 oktober heeft kolonel Gerrit van Cooten op Van Brederodekazerne te Vught het commando over het Opleidings- en Trainingscentrum Genie alsmede over het Regiment Genietroepen overgedragen aan kolonel Burg Valk, tot voor kort was hij hoofd van de Taskforce Nationale Inzet. De kolonel van Cooten gaat een nieuwe uitdaging aan bij het Rijksvastgoedbedrijf.

  door: Frank Wilsens op 03 oktober

  Lees meer
 • Draaginsigne Gewonden voor Genist

  Kpl 1 bd Paul Habraken heeft afgelopen vrijdagmiddag uit handen van de C-OTCGenie kolonel Gerrit van Cooten het Draaginsigne Gewonden ontvangen. Dit bijzondere insigne wordt uitgereikt aan militairen en veteranen die lichamelijk gewond zijn geraakt of psychisch letsel ondervinden van een oorlogssituatie of vredesmissie.

  door: Frank Wilsens op 02 oktober

  Lees meer