Nieuws

Archief
 • Genisten gaan de strijd aan tegen Alzheimer

  Fijn he, dat u dit kan lezen, dat u begrijpt wat er staat… dat als u morgen wakker wordt, u terug kan denken aan deze oproep. De ziekte van Alzheimer maakt het voor ruim 200.000 mensen in Nederland moeilijk om dit gevoel te ervaren. Maar wat is Alzheimer? Alzheimer is een hersenziekte waarbij informatie onthouden steeds moeilijker wordt en dagelijkse handelingen problemen met zich meebrengen. Het is de meest voorkomende vorm van dementie.

  door: Tara Elisabeth op 25 januari

  Lees meer
 • GENIST EDITIE DECEMBER 2022

  De redactie van ons regimentsmagazine GENIST heeft de editie december 2022 uitgebracht. 

  In deze uitgave al een voorproefje van de eerste op stapel staande veranderingen die we vanaf 2023 gaan doorvoeren. Oplopende kosten, (te) veel kopij en veranderd leesgedrag vragen aanpassingen aan ons regimentsmagazine. De redactie van de GENIST gaat niet bij de pakken neerzitten en heeft diverse ideeën om het bestaan van ons regimentsmagazine voor de toekomst te garanderen. 

  door: Redactie Regimentsmagazine Genist op 08 december

  Lees meer
 • C-OTCGenie verrast met waardering

  Tijdens het OTCGenie-appèl van donderdag 1 december werd door generaal Van Doorn, commandant C-OTCo, een waardering uitgereikt aan kolonel Caelen. Dit gebeurde vlak nadat kolonel Caelen zijn toespraak had beëindigd en de aangetreden troepen wilde laten inrukken. Generaal Van Doorn begaf zich naar de kolonel en ging voor de microfoon staan.

  door: Tara Elisabeth op 07 december

  Lees meer
 • Lustrumfeest VOG

  De Vereniging Officieren Genie organiseert, ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Vereniging Officieren Genie in 2020, een spetterend Lustrumfeest. Het feest vindt plaats op vrijdagavond 07 oktober 2022 op de Mauritskazerne in Ede (www.mauritskazerne.nl). 

  door: Organisatie Lustrumfeest VOG op 01 augustus

  Lees meer
 • Reünie Veteranen 41 Pagnbat

  Op donderdag 15 september wordt voor de 5e maal de veteranenreünie/-dag 41 Pagnbat georganiseerd op de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot.

  Lees meer
 • Overlijden majoor Hunt op 102 jarige leeftijd

  Gisterenavond bereikte mij het bericht dat Major Ted Hunt MVO op 102 jarige leeftijd is overleden.

  Je overleeft de ruige rivier de Thames als waterman, je overleeft de slag bij Narvik, je overleeft de stranden van D-day, je overleeft de operatie Veritable en je gaat uiteindelijk ten onder aan een simpele val. Hoe vreemd kan het lopen.

  door: Cris Smeets op 10 juli

  Lees meer
 • Vaandelopschrift voor missie Afghanistan uitgereikt


  Zaterdag 25 juni 2022 hebben 18 eenheden van de krijgsmacht, waaronder het Regiment Genietroepen, een Vaandelopschrift ontvangen. Het toekennen van Vaandelopschriften geldt als een van de hoogste (dapperheids)onderscheidingen die een militaire eenheid kan ontvangen. Het is voor de eenheden, Regimenten en Korpsen een erkenning voor de wijze waarop de militairen zich wisten te onderscheiden tijdens het optreden in Afghanistan. Tijdens een indrukwekkende ceremonie reikte Koning Willem-Alexander de opschriften uit. 

  door: RA op 26 juni

  Lees meer
 • Veteranendag 2022

  Zaterdag 25 juni 2022 was het weer Nederlandse Veteranendag. Naast de uitreiking van het Vaandelopschrift waren er ook de andere programmaonderdelen waar ons Regiment natuurlijk ook ruimschoots vertegenwoordigt was.

  door: Regimentsadjudant op 26 juni

  Lees meer
 • Vaandelopschrift voor missie Afghanistan


  18 eenheden van de krijgsmacht die in Afghanistan hebben gevochten mogen dat op hun vaandel of standaard vermelden, waaronder ook het vaandel van het Regiment Genietroepen. Dat gebeurt met een opschrift. Koning Willem-Alexander reikt deze opschriften zaterdag 25 juni uit, tijdens een besloten ceremonie op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag.

  door: Webmaster op 23 juni

  Lees meer
 • MAGAZINE GENIST EDITIE JUNI 2022


  Onderstaande links geven toegang tot de digitale versie van ons magazine GENIST, editie juni 2022.   

  Een blad van genisten voor genisten, wij wensen je veel leesplezier.

  Sodeju!

  door: Redactie magazine Genist op 07 juni

  Lees meer
 • Bijwonen uitreiking Vaandelopschrift

  Op 25 juni vindt in Den Haag de Nederlandse Veteranendag plaats. Onderdeel van het programma is de uitreiking van 18 Vaandelopschriften. Ons Regiment zal het Vaandelopschrift Zuid-Afghanistan 2006-2010 uitgereikt krijgen.

  door: Regimentsadjudant op 27 mei

  Lees meer
 • Nederlandse Veteranendag Motorrit 2022

  Nadat de afgelopen twee jaar door Corona de Nederlandse Veteranendag Motorrit geen doorgang kon vinden, is dit jaar weer het voornemen om een poging te wagen. De Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders (SNVM) wil deze 10e Nederlandse Veteranendag Motorrit op 24 en 25 juni 2022 plaats laten vinden.

  Lees meer
 • Uitreiking Vaandelopschrift op Veteranendag

  Aan de opschriften in het Vaandel van het Regiment Genietroepen wordt toegevoegd het opschrift Zuid-Afghanistan 2006-2010 in verband met de geniesteun te velde, waaronder het opsporen van geïmproviseerde explosieven waarmee het Regiment de weg baande.

  Lees meer
 • Nederlandse Veteranendag 2022

  Op zaterdag 25 juni 2022 vindt in Den Haag de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag plaats. Een eerbetoon aan actief dienende- en post actieve Nederlandse veteranen.

  Lees meer
 • Herdenking ongeval YPR Ladici

  Op 11 februari 1997 gebeurde er in Bosnie een ongeval met een YPR pantservoertuig van de genie. Bij deze tragedie in de omgeving van het dorpje Ladici kwamen Ronald Wind en Chris van der Linden om het leven en raakten 6 collega's gewond.

  Lees meer
 • Inschrijving Regimentsdiners geopend

  Vanaf heden is het mogelijk om u in te schrijven voor de Regimentsdiners 2021. Voorafgaande aan de diners vindt de operationele module "Nieuw geniematerieel, wat moeten we er mee" plaats. 

  door: Regimentsadjudant op 24 september

  Lees meer
 • Genie vervoert historische wagons uit WOII naar Vught voor restauratie

  Personeel van het Opleidings- en Traningscentrum Genie heeft gisteren 2 gedemonteerde treinwagons vanuit Kamp Westerbork in het Drentse Hooghalen naar de Van Brederodekazerne in Vught vervoerd. De wagons worden daar volledig gerestaureerd en komen vervolgens bij het Nationaal Monument Kamp Vught te staan.

  door: Webmaster op 22 september

  Lees meer
 • I.M. Martijn Rosier

  Vandaag is het exact 14 jaar geleden dat de sergeant 1 Martijn Rosier is overleden tijdens zijn uitzending naar Afghanistan. 

  Mede gezien de huidige ontwikkelingen in dit land en vanwege het feit dat vandaag de commando-overdracht over het Regiment Genietroepen plaatsvindt, vonden de regimentscommandant en de regimentsadjudant het gepast om aandacht te schenken aan alle gesneuvelden in Afghanistan.

  door: Lkol Vulders op 26 augustus

  Lees meer
 • Ontmoetingsbijeenkomst Afghanistan veteranen

  De situatie in Afghanistan houdt velen bezig, in het bijzonder onze Afghanistanveteranen. Op social media zien we dat jullie elkaar gelukkig weten te vinden; buddy’s zoeken elkaar op en binnen de eenheden, de Korpsen en Regimenten is er ook aandacht voor elkaar. Vanuit de betrokkenheid bij alle Afghanistanveteranen voelt ook het Veteranen Instituut (VI) de behoefte om voor hen een ontmoetingsbijeenkomst in Doorn te organiseren.

  door: Webmaster op 19 augustus

  Lees meer
 • Vrijwilligers gevraagd voor het Geniemuseum

  Ook ons museum krijgt te maken met de vergrijzing van haar vrijwilligersbestand. Wij zijn daarom weer op zoek naar enthousiaste mensen, die in ons museum werkzaamheden willen verrichten.

  door: Henk Becks op 28 juli

  Lees meer
 • Evenementen 2022

  De data van de evenementen die wij in 2022 organiseren of waar het Regiment op enigerlei wijze bij betrokken is zijn bekend. Let op er zijn enige wijzigingen ten opzichte van eerdere bekendmakingen.

  door: Regimentsadjudant op 28 juli

  Lees meer
 • Regimentsleden met een DIG

  Regimentsleden met een DIG

  Het Draaginsigne Gewonden (DIG) wordt toegekend aan militairen en veteranen die onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties lichamelijk of psychisch letsel hebben opgelopen.

  Het insigne is een zilveren speld met de Latijnse tekst ‘Vulneratus Nec Victus’ , dat ‘Verwond, maar niet overwonnen’ betekent.

  door: RA op 16 juni

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding voor scheidende voorzitter Veteranen Platform

  Op vrijdag 4 juni werd aan het einde van de online algemene ledenvergadering VP (AV 21-02) de voorzittershamer door Hein Scheffer overgedragen aan Hans van Griensven.
  Na een aantal speeches, marcheerde opeens demissionair minister van defensie, Ank Bijleveld, met een klein gevolg binnen. Aanvankelijk leek het eerst nog of de demissionair minister van defensie Hein uitsluitend kwam bedanken voor zijn inzet gedurende 8 jaar voorzitterschap VP. Uiteindelijk bleek dat het Zijne Majesteit de Koning behaagd had........
  Minister Bijleveld kreeg dus de eer om Hein de onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Nassau uit te mogen reiken, maar vanwege Covid-19 mocht zijn echtgenote Laura, de KO opspelden.

  Lees meer
 • Adjudant Joep Beljaars ontvangt Koninklijke onderscheiding

  Hij dacht dat hij naar een afscheid voor zijn FLO ging, maar tijdens de bijeenkomst was er een verrassing georganiseerd. Uit handen van burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel ontving Beljaars de onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden. Het daadwekelijk opspelden werd overigens door zijn echtgenote gedaan.

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding Henk Becks

  Maandag 26 april kwam burgemeester J. Mikkers van ’s-Hertogenbosch naar huize Becks om te vertellen, dat Henk was benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Donderdag 29 april vond de officiële uitreiking plaats. Vanwege Corona mochten er géén gasten worden uitgenodigd. Ook vanwege de veiligheidsredenen mocht Gerrie Becks, de vrouw van Henk, de medaille opspelden.

  Lees meer